Bierlikeur

Recept van Marcel de Jong

Ingrediënten

  • 600 ml Grolsch Herfstbok extra gerijpt
  • 320 ml Alcohol 96.4 % AV
  • 240ml invertsuiker
  • 360 ml water
  • 1 borrelglaasje limoncello of citroenschillen
  • 3 zakjes vanillesuiker of één vanillestokje

Bereiding

Verwarm het bier samen met de invertsuiker, vanille suiker (of het geschraapte vanillestokje) en de limoncello (of citroenschil), haal van het vuur net voor het kookpunt. Voeg al roerend langzaam de alcohol toe en laat afkoelen.

Indien er gebruik wordt gemaakt van een vanillestokje en citroenschillen: Filter vervolgens door een medium likeurfilter. (Bij gebruik van vanillesuiker en limoncello is filtreren niet meer nodig)


Voeg nu nog eens 900 ml drinkwater toe aan het gefilterde mengsel en roer goed.
Vul ten slotte de likeur af in flessen, zet in de koelkast en geniet.