Kip gestoofd in Herman’s bier

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
800 gram kipfilet
100 gram roomboter (of olijfolie)
2 uien in halve ringen gesneden
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels bloem
300 milliliter heet water
2 stuks vleesbouillonblokjes
1 flesje donker bier (in dit geval van Herman)
3 laurierblaadjes
4 kruidnagels
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 flinke theelepels sambal badjak
1 flinke theelepel mosterd
1 eetlepel maizena (optioneel)
250 gram kastanjechampignons, grof gesneden
peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Meng de kipfilet stukken met een flinke snuf peper, zout en 2 flinke theelepels sambal badjak.

Verhit 100 gram roomboter in een braadpan en bak de kip in porties goudbruin. Haal
de kip uit de pan en bak in het braadvet de uien met de knoflook voor 2-3 minuten.
Voeg 2 el basterdsuiker, 2 el bloem en 1 flinke tl grove mosterd toe en bak even kort
mee. Leg de kip terug in de pan. Giet hierbij het flesje bier, 300 ml water en verkruimel
de 2 bouillonblokjes erbij. Leg 3 laurierblaadjes en 4 kruidnagels in de pan. Breng het
geheel aan de kook en laat 3 minuten koken. Zet het vuur laag leg de deksel bijna
helemaal op de pan en laat de kip 3 uur stoven. Voeg na 2 uur stoven de champignons
toe. Maak vlak voor serveren een maizena papje en roer dit erdoorheen zodat de saus
dikker wordt.

Herman & Yvonne