Portugese vis-stoof

Portugese vis-stoof voor 4 pers.

Ingrediënten
2 eetlepel olijfolie
1 ui in ringen
2 tenen knoflook in plakjes
1 groene (of rode) paprika in reepjes
1/2 rode peper in ringen
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel paprikapoeder
3 dl. witte wijn
blokje visbouillon of half flesje visfond
1/2 blikje tomatenblokjes
2 (grote) aardappelen in blokjes
1 laurierblad + peper en zout
bosje platte peterselie
400 gr. stevige witvis (kabeljauw)
12 rauwe gamba’s
20 mosselen (evt. In schelp)
citroen in partjes

Bereiden
Ui fruiten en plakjes knoflook erbij doen. Daarna de paprikareepjes en rode peper-ringetjes toevoegen en verder fruiten. Vervolgens de tomatenpuree en paprikapoeder erbij doen. Dit alles blussen met de witte wijn.

Het bouillonblokje of vis-fond in de pan erbij + de aardappelblokjes, tomatenblokjes en het laurierblad.

Dit alles ± 20 minuten zachtjes laten stoven. Daarna op smaak brengen met peper, zout en  een deel van de fijn gesneden peterselie.

Vóór het serveren de vis, garnalen en mosselen boven op de stoof leggen en het geheel ± 6 – 8 minuten zachtjes laten koken tot de mosselen open zijn en de vis gaar.

Tot slot het geheel bestrooien met de overgebleven peterselie en garneren met citroenpartjes.

Smakelijk !

Jaap & Ankie