Bloody Mary Gazpacho

Gerecht van Marco de Vries – Koken met alcohol 2022

Inleiding

Dit gerecht is gebaseerd op een gerecht uit de Allerhande. Het originel recept is hier te vinden.

Ingrediënten

Voor vier personen

  • 1 rode paprika
  • 150 gram tomaten
  • 350 ml tomoto frito
  • 2 theelepels Tabasco
  • 100 ml Wodka
  • 4 tot 5 ijsblokjes
  • 4 cherrytomaten

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 minuten

Was de tomaten en de paprika. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd deze op repen. Halveer de tomaten en verwijder het harde stukje waar de steel aan zat.

Doe vervolgens de paprika, tomaten, tomato frito, wodka en het ijs in de blender en pureer alles fijn. Voeg vervolgens de tabasco toe en pureer nog heel even. Wees wel voorzichtig met de tabasco, voeg eventueel eerst één theelepel toe en proef even of het voor jou niet te pittig wordt.

Schenk de gazpacho in glaasjes. Was de cherrytomaten en prik er een cocktailprikker doorheen. Leg het tomaatje met de prikker op de rand van het glas.

Eet smakelijk!