Koken met alcohol 2022

Clinge – 17-11-2022

Zoals al een flink aantal jaren traditie is, hebben we ook dit jaar weer onze avond “Koken met alcohol” gehouden. Met ruim 20 aanwezigen hebben we weer mogen proeven van een negental heerlijke gerechten.

Het was weer een erg gezellige avond en natuurlijk hebben we bij deze gerechten ook weer meerdere bijpassende zelfgemaakte dranken mogen proeven.

Een aantal van de recepten voor deze gerechten zijn nu terug te vinden op onze website:

Workshop Cider maken – 30 oktober

11-10-2021 – Op zaterdag 30 oktober organiseren wij weer een workshop Cider maken

Wij persen het sap uit de appels en peren die zijn gekweekt bij Fruitbedrijf Herman Vereecken en gaan daar onder deskundige leiding gezamenlijk de 1e vergistingstap van maken.

Na 6 á 7 weken komen we dan weer bij elkaar en gaan we “de stille cider” op mooie echte Champagne flessen bottelen.

Voor de kosten hoef je het niet te laten, we rekenen € 1,= per liter sap

En dat is all-in

Je dient alleen zelf voor een vergistingsvat (schone jerrycan) van minimaal 10 liter te zorgen, de rest verzorgen wij voor je.

Heb je interesse om voor het komende voorjaar en of zomer een heerlijk frisse eigen Cider te maken? Schrijf je dan zo snel mogelijk in via onderstaande e-mail adres

Opgave voor de workshop bij tonrommers@gmail.com.

Voor meer informatie kunt u ook het artikel in de PZC nalezen:

https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/zelf-cider-maken-appeltje-eitje~a77a413e/

Locatie van de workshop:

Fruitbedrijf Herman Vereecken
Provincialeweg 6
4581 RN Vogelwaarde

SG Berekenen – Hobbybrouwerij ’t Natte Gerst

11-10-2021 – Als hobbybrouwer/wijnmaker/likeurbereider heb je vaak wat tools en trucs tot je beschikking die het delen waard zijn. Ons gilde-lid Herman de Rechter vond op de site van “Hobbybrouwerij ’t Natte Gerst” een handige tool om je SG uit te rekenen.

Het verschil is dat deze nieuwe tool gebruik maakt van SG formules en niet van benaderingskrommen.

Wil je de tool zelf eens uitproberen, ga dan gerust naar de website van “Hobbybrouwerij ’t Natte Gerst”.

https://www.gerstenat.nl/soortelijk.gewicht

Geannuleerd: Zeeuws Vlaamse Kampioenschappen

16-03-2020 – Annulering Zeeuws Vlaamse kampioenschappen

Gezien de maatregelen van de overheid,  de reacties van de leden en intern overleg, worden alle gemeenschappelijke activiteiten van het Gilde voorlopig opgeschort.

Daardoor vervalt de bijeenkomst op: maandag 23 maart en de keuring voor de Z. Vl. Kampioenschappen op zaterdag 4 april.

De daaropvolgende bijeenkomst staat gepland op maandag 20 april.  [ let op:  niet op de 2de maandag van de maand, maar i.v.m. Pasen, is deze verplaatst naar 20 april ]  

Of deze doorgaat is afhankelijk van de omstandigheden. We houden jullie op de hoogte.

Zeeuws-Vlaamse Kampioenschappen 2020

Het bier-, wijn- en likeurgilde “Ambrasserie”  Hulst.  organiseert  voor de 7de keer, de Zeeuws-Vlaamse kampioenschappen:  Amateurbierbrouwen, – wijnmaken en – likeurbereiden.

Wij nodigen alle  amateurs van Zeeuws-Vlaanderen en onze gildeleden uit deel te nemen aan deze kampioenschappen. Laat een ander eens proeven van uw brouwsels.

De keuring:  
Deze wordt zaterdag 4 april gehouden in Gemeenschapscentrum Malpertuus te Clinge en wordt uitgevoerd door landelijk gekwalificeerde keurmeesters, volgens de reglementen van het bier-, wijn- en likeurgilde “Ambrasserie” Hulst. 

De wedstrijdreglementen  
Deze kunt u terugvinden via de volgende links:  

Bierreglement     Wijnreglement   Likeurreglement

Informatie:  
Mocht u toch nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met een van onderstaande e-mail adressen. 

Aanmelden:                               : 13 maart t/m  23 maart 2020
Aanmelden en info voor bier     : basvansikkelerus@gmail.com
Aanmelden en info voor likeur  : tonrommers@gmail.com
Aanmelden en info voor wijn    : wolkenspel@hetnet.nl

Inzendingen:
Niet vergeten klasse en soort te vermelden (Zie de reglementen). De financiële bijdrage bedraagt €1 per ingezonden product. Inschrijving geschiedt op chronologische volgorde.

Inleveren:  
23 maart 2020 vanaf 19:30 bij:
Gemeenschapscentrum Malpertuus
Malpertuuslaan 6, 4567 BM, Clinge

Uitreiking:  
De feestelijke uitreiking vindt dit jaar plaats tijdens “Bierproeverij Nieuw-Namen” op
zaterdag 18 April 2020, rond 15:00 uur, In gemeenschapscentrum   De Kauter
Hulsterloostraat 81, 4568 AB Nieuw-Namen

Logo

Koken met alcohol 2019

Al een aantal jaren verrassen wij onze mede-gildeleden met onze kookkunsten tijdens het jaarlijkse “Koken met alcohol”. De opdracht is om een gerecht te maken en dit als proevertje te serveren aan alle aanwezigen waar we dit onder het genot onze zelfgemaakte drank te nuttigen.

Naast het feit dat de gerechten erg inspirerend zijn en natuurlijk ook erg lekker, is het vooral een gezellig samenzijn.

Een aantal van de recepten zijn reeds op de site geplaatst en binnenkort volgen wellicht nog meer. Onderstaand vind je het volledige menu:

Voorgerechten
– Pompoensoep met appelen en calvados
– Foie gras de canard met vijgenport-confijt en een glaasje rode port
Mosselsoep met “Witte Vos”-bier
– Zalmcocktail in whiskey
– Mosselsoep op basis van witte wijn
– Pastijtje met witte wijn ragout
Trappistenbier-kaassoep

Hoofdgerechten
Kip gestoofd in Herman’s bier
Portugese vis-stoof

Nagerechten
Tarte tatin met peer en tripel
– Romig dessert met perzik en advokaat
– Appeltaart met liqour 43
– Koffie met pruimenbonbon