Kennispagina bijgewerkt

19-01-2024 – Af en toe worden wij weer gewezen op interessante websites voor brouwers, wijnmakers en likeurbereiders.

Recent ontvingen we een berichtje van Sanne Bergmans van SBI of wij hun site konden toevoegen aan onze links. Je kunt hen hier nu ook terugvinden.

SBI4Homebrew is een dochteronderneming van Selected Brewing Ingredients.

Dankzij de 12,5 jaar ervaring en kennis van SBI is het voor hen mogelijk om de beste geselecteerde producten van verschillende gerenommeerde leveranciers aan te bieden voor thuisbrouwers. Zij hebben het doel gesteld om hiermee de thuisbrouwmarkt naar een hoger niveau te tillen.

Brouwingrediënten voor (thuis)brouwers | SBI Homebrew (sbi4homebrew.com)

Wederom succes voor “Ambrasserie” tijdens het ONK Bierbrouwen

03 Juni 2023 – Melderslo

Tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Amateurbierbrouwen was er wederom succes voor “Ambrasserie”. Naast de eerste prijs in de D klasse, heeft ons gildelid Marco de Vries ook de overall winst binnengesleept en daarbij de titel “Beste Amateurbierbrouwer 2023” behaald!

Dit jaar werd het ONK georganiseerd door het Gilde Dionysos tijdens het bierfestival op locatie bij Openluchtmuseum de Locht in Melderslo.

Na een spannende middag kwam Marco de Vries met 89 punten als beste uit de bus met zijn Quadrupel die op hout en port gelagerd was.

De volledige uitslag is terug te vinden op de site van het ONK: https://www.onkbrouwen.nl/uitslagen

Prijsuitreiking ONK 2023

Koken met alcohol 2022

Clinge – 17-11-2022

Zoals al een flink aantal jaren traditie is, hebben we ook dit jaar weer onze avond “Koken met alcohol” gehouden. Met ruim 20 aanwezigen hebben we weer mogen proeven van een negental heerlijke gerechten.

Het was weer een erg gezellige avond en natuurlijk hebben we bij deze gerechten ook weer meerdere bijpassende zelfgemaakte dranken mogen proeven.

Een aantal van de recepten voor deze gerechten zijn nu terug te vinden op onze website:

Workshop Cider maken – 30 oktober

11-10-2021 – Op zaterdag 30 oktober organiseren wij weer een workshop Cider maken

Wij persen het sap uit de appels en peren die zijn gekweekt bij Fruitbedrijf Herman Vereecken en gaan daar onder deskundige leiding gezamenlijk de 1e vergistingstap van maken.

Na 6 á 7 weken komen we dan weer bij elkaar en gaan we “de stille cider” op mooie echte Champagne flessen bottelen.

Voor de kosten hoef je het niet te laten, we rekenen € 1,= per liter sap

En dat is all-in

Je dient alleen zelf voor een vergistingsvat (schone jerrycan) van minimaal 10 liter te zorgen, de rest verzorgen wij voor je.

Heb je interesse om voor het komende voorjaar en of zomer een heerlijk frisse eigen Cider te maken? Schrijf je dan zo snel mogelijk in via onderstaande e-mail adres

Opgave voor de workshop bij tonrommers@gmail.com.

Voor meer informatie kunt u ook het artikel in de PZC nalezen:

https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/zelf-cider-maken-appeltje-eitje~a77a413e/

Locatie van de workshop:

Fruitbedrijf Herman Vereecken
Provincialeweg 6
4581 RN Vogelwaarde

SG Berekenen – Hobbybrouwerij ’t Natte Gerst

11-10-2021 – Als hobbybrouwer/wijnmaker/likeurbereider heb je vaak wat tools en trucs tot je beschikking die het delen waard zijn. Ons gilde-lid Herman de Rechter vond op de site van “Hobbybrouwerij ’t Natte Gerst” een handige tool om je SG uit te rekenen.

Het verschil is dat deze nieuwe tool gebruik maakt van SG formules en niet van benaderingskrommen.

Wil je de tool zelf eens uitproberen, ga dan gerust naar de website van “Hobbybrouwerij ’t Natte Gerst”.

https://www.gerstenat.nl/soortelijk.gewicht