Open Zeeuws-Vlaamse Kampioenschappen 2019

Het Bier-, wijn- en likeurgilde “Ambrasserie  Hulst”
organiseert
Open Zeeuws-Vlaamse kampioenschappen,
Amateurbierbrouwen, – wijnmaken en – likeurbereiden
Uitreiking: zaterdag 20 april 2019 tijdens “Bierproeverij Nieuw-Namen”

04-03-2019 Het Bier-, wijn- en likeurgilde “Ambrasserie”  Hulst  organiseert  voor de 6de keer, de Zeeuws-Vlaamse kampioenschappen:  Amateurbierbrouwen, – wijnmaken en – likeurbereiden.

Wij nodigen alle  amateurs van Zeeuws-Vlaanderen en onze gildeleden uit deel te nemen aan deze kampioenschappen. Laat een ander eens proeven van uw brouwsels.

De keuring wordt zaterdag 6 april gehouden in Gemeenschapscentrum Malpertuus te Clinge en wordt uitgevoerd door landelijk gekwalificeerde keurmeesters, volgens de reglementen van het bier-, wijn- en likeurgilde “Ambrasserie” Hulst. 

De reglementen kunt u terugvinden via onderstaande links. Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met een van onderstaande e-mail adressen. 

Bierreglement     Wijnreglement   Likeurreglement

Aanmelden                                : 15 maart t/m  30 maart 2019
Aanmelden en info voor bier     : bierbrouwen@zeelandnet.nl 
Aanmelden en info voor likeur  : tonrommers@gmail.com
Aanmelden en info voor wijn     : wolkenspel@hetnet.nl

Inzendingen: Niet vergeten klasse en soort (en variant) te vermelden (Zie de reglementen)
Maximaal 4 bieren, 4 wijnen en 4 likeuren per deelnemer. €1 per ingezonden product. Inschrijving geschiedt op chronologische volgorde.

Inleveren:  
1 april 2019 vanaf 19:30 bij:
Gemeenschapscentrum Malpertuus
Malpertuuslaan 6, 4567 BM, Clinge

Uitreiking:  
De uitreiking vindt dit jaar plaats tijdens “Bierproeverij Nieuw-Namen” op
Zaterdag 20 April 2019, rond 15:00 uur,

Gemeenschapscentrum De Kauter
Hulsterloostraat 81
4568 AB Nieuw-Namen

Gezamelijke brouwdag “Ambrasserie”

22-12-2018 Afgelopen zomer ontstond het idee, één van onze gilde-leden Ronald wist de hand te leggen op een houten vat was was gebruikt door Hertog Jan om hun “Hertog Jan Grand Prestige – Vat Gerijpt” op te laten rijpen. Wat zou het leuk zijn om hier een eigen bier op te laten rijpen?

Met dit idee zijn we met 11 brouwers gaan brainstormen. Hoe krijg je in vredenaam een vat van 300 liter gevuld als je installatie maximaal 30 liter bier aan kan? Het antwoord, de kracht van samenwerking! We gingen het allemaal samen doen!

Allereerst moest er natuurlijk een keuze gemaakt worden voor het recept, je kunt per slot van rekening geen pils op en vat zetten. De keuze werd gemaakt voor een donker bier. Ook hier heb je natuurlijk veel mogelijkheden. We hebben toen besloten om het prijswinnende recept van Marco opnieuw te gaan brouwen, met dit recept is hij in 2017 uitgeroepen tot “Beste bierbrouwer van Berrege en Omstreken” tijdens het OBBK.

Gisteren was het dan zo ver, iedereen die kon (dat waren toch 8 van de 11 brouwers) heeft zich verzameld bij Hobbybrouwerij Orangeloo in Vogelwaarde. Hier zijn we aan de slag gegaan met 3 elektrische en 5 gas-installaties, en met een heel goed humeur.

Naast het feit dat het een heel gezellige dag was, was het ook nog eens heel leerzaam. Het was erg leuk om te zien dat iedere brouwer, naast veel overeenkomsten ook veel verschillen had ontwikkeld tijdens het brouwen.

Aan het eind van de dag zijn we in totaal met ruim 220 liter aan bier naar huis gegaan wat nu in verschillende vergistingskasten staat te vergisten.