Mosselsoep met “Witte Vos”-bier

Soep voor 4 personen

Ingrediënten
2 kg mosselen
300 ml bier (“Witte Vos”)
2 uien (gesnipperd)
4 eetlepels vloeibare margarine
600 gram prei (gesneden)
2 eetlepels grove mosterd
2 eetlepels bloem
100 ml kookroom
500 ml kippenbouillon (van tablet)

Bereidingswijze
Mosselen wassen onder stromen water. Kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het aanrecht niet sluiten, verwijderen. Mosselen in de mosselpan doen, bier erbij schenken en afgedekt in 6-8 minuten koken to alle mosselen openstaan. (Mosselen die niet zijn opengegaan weggooien) Mosselen uit de schelp nemen en mosselvocht zeven boven een kom.

Intussen in een grote soeppan de ui en margarine goudbruin fruiten. Prei toevoegen en al omscheppend bakken tot de prei slinkt. Mosterd erdoor roeren en bloem erboven zeven. Mosselvocht toevoegen en blijven roeren tot het vocht gebonden is. Kookroom en bouillon toevoegen, de soep aan de kook brengen en het geheel zachtjes doorkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Het mosselvlees even in de soep meewarmen.

Cor