Klik hier om terug naar likeur reglement te gaan
KLASSE L1 | |||
Vruchten en bloemen | |||
Aardbeien | Cranberry | Kweepeer | Ratafia's |
Abrikozen | Dadels | Lievevrouwebedstro | Roos/bottel |
Acacia | Druiven | Lindebloesem | Rozijnen |
Ananas | Framboos | Meidoornbloesem | Rum topf |
Appel | Granaatappel | Meloen | Sleedoorn |
Bananen | Japonica | Mispel | Tropische vruchten |
Bessen (alle soorten) | Jasmijn | Morellen | Vijg |
Bramen | Kamille | Oranje bloesem | Violltje |
Cherry brandy | Kersen (alle soorten) | Peren | Vlierbloem |
Citrus vruchten (alle soorten) | Kiwi | Perziken | Vogelkers |
Cointreau | Krenten | Pruimen | Vruchtenmix |
KLASSE L2 | |||
Kruiden, schillen, noten of zaden | |||
Absint | Crème de Menthe | Kaneel | Noten (alle soorten) |
Alsem | Curacao | Kervel | Palestrina |
Amaretto | Dragon | Kloosterlikeur | Rozenmarijn |
Angostura | Drambuie | Koffielikeur | Saffraan |
Anijs (alle soorten) | Engelwortel | Kruidenbitter | Sambuco |
Aromatique | Fenegriek | Kruidenlikeur, div. type's | Selderij |
Asperge | Gember | Kruidnagel | Speculaas |
Benedictine | Gentiaan | Kummel | Stonsdorfer |
Berenburger | Goldwasser | Lavendel | Vanille |
Cacao/Chocolade | Grand Marnier | Maagbitters | |
Chartreuse | Jeneverbes | Melissa | |
Cocoslikeur | Kamille | Munt (alle soorten) | |
KLASSE L3 | |||
Essences en overige grondstoffen | |||
Advocaat | Bier | Honing | Notenblad |
Baileys | Dennentoppen | Kirschwasser | Paddenstoelen |
Beukenblad | Droplikeur | Melk |
Likeuren welke gemaakt zijn van grondstoffen welke niet bij klasse L1 en L2 zijn vermeld, vallen in klasse 3