Bijdrage Herman de Rechter.
Nagerecht – 30 minuten + 2 uur wachten – 4 personen
Ingredienten
- 4 eieren
- 1 citroen
- 80 gr suiker
- 3 blaadjes geliatiine
- 250 gr sllagroom
- 75 rnl limorncello
Materialen
- Mixer
Bereiding
Splits de eieren. Klop het eiwit in een schone kom met een mixer stijf en zet zolang in de koelkast. Rasp de schil van de citroen en bewaar een beetje voor de garnering.
Mix de eierdooiers met de suiker en citroenrasp tot een luchtige, bijna witte massa. Leg de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
Verhit een steelpannetje op het fornuis. Knijp de citroen uit en verwarm het sap in het pannetje. Knijp de gelatine uit en laat deze oplossin in het warme citroensap.
Zet het fornuis uit en laat een paar minuutjes afkoelen en schenk het citroensap met gelatine bij de opgelopte eierdooiers. Voeg vervolgens de limoncello to en roer alles goed door elkaar.
Klop de slagroom stijf en spatel 3/4 deel toor het mengsel van de eierdooiers en citroensap.
Spatel als laatste de opgeklopte eiwitten er luchtig door.
Verdeel het dessert over vier glasen en spuit of schep het restant van de slagroom erop en garneer af met wat citroenrasp.
Laat het dessert tot slot 2 uur opstijven in de koelkast.