| Reglement Bierwedstrijden Ambrasserie | |
| 1. | Aan de wedstrijd mag alleen worden deelgenomen door amateurbierbrouwers. |
| 2. | Een amateurbierbrouwer is een natuurlijk persoon die amateurbier brouwt zonder daarbij commerciële doelen na te streven. |
| 3. | Een amateurbier is een bier dat gebrouwen is door een of meerdere amateurbierbrouwers zonder dat daar accijns is over betaald. |
| 4. | Bieren kunnen worden ingezonden in de volgende klassen: |
| A. Licht smalbier: Bieren met een lichte kleur, nl. tot 30 EBC (Koninck of Palm) en een begin s.g tot en met 1059 | |
| B. Donker smalbier: Bieren met een donkere kleur (boven 30 EBC) en een begin s.g. tot en met 1059 | |
| C. Licht dikbier: Bieren met een lichte kleur (tot 30 EBC) en een begin s.g. 1060 of hoger. | |
| D. Donker dikbier: Bieren met een donkere kleur (boven 30 EBC) en een begin s.g. 1060 of hoger. | |
| De E en de V klasse worden in deze bierwedstrijd niet gekeurd. | |
| Klik hier voor meer info over bierklassen | Klik hier voor meer info over bierkleuren |
| 5. | Opgave voor de wedstrijd kan per mail geschieden op het gecommuniceerde mailadres |
| 6. | Na ontvangst van de inschrijving zendt de wedstrijdorganisatie de deelnemer zijn flesetiketten via email. |
| 7. | De flesetiketten worden door de wedstrijdorganisatie volledig ingevuld: flesnummer, klasse en type. |
| 8. | De deelnemer plakt de etiketten op de flesjes, ongeveer 1,5 cm boven de bodem. |
| 9. | Elke deelnemer kan per brouwsel één inzending doen (dus meer inzendingen per type en per klasse kan wel). |
| 10. | Het maximale aantal inzendingen per deelnemer is 4. De inzendingen zijn op chronologische volgorde. wie het eerst komt het eerst maalt. Max 100 bierinzendingen. Het inschrijfgeld is € 2,50 per inzending |
| 11. | Het aantal flessen per brouwsel (wat ingeleverd dient te worden) is gesteld op 2 flesjes. |
| 12. | Als een bier door meerdere mensen is gebrouwen, dient men de namen van de brouwers te vermelden met een maximum van 3. |
| 13. | Alle ter keuring ingezonden bieren dienen door de inzender(s) zelf te zijn vervaardigd (zie ook punt 2 & 3.) |
| 14. | Alle type bierflessen zijn toegestaan, afgesloten met een zilver of goudkleurige kroonkurk. |
| 15. | Alle flessen dienen vrij te zijn van persoonlijke kenmerken. |
| 16. | De fles en sluiting dienen onbeschadigd te zijn Slijtagekenmerken op het glas gelden niet als beschadigingen. |
| 17. | De afstand tussen bovenkant dop en het bieroppervlak moet zijn tussen 1 en 4 cm. |
| 18. | Het gebruik van schuimkraagbevorderende middelen, body verhogende middelen, houdbaarheids-middelen, bierpreventieven en enzymen, anders dan welke van nature aanwezig zijnin het graan, is verboden |
| 19. | Een amateur bierbrouwer welke meedoet aan een open wedstrijd, conformeert zich aan de regels die de wedstrijdorganisatie heeft opgesteld |