Voorgerecht | 4 personen
Voor het originele recept: klik hier
Ingrediënten
300 g iets kruimige aardappelen
300 g winterpeen
1 ui
2 stengels bleekselderij
1 el milde olijfolie
2 blaadjes gedroogde laurierblaadjes
2 takjes verse tijm
200 ml La Trappe Quadrupel
2 kippenbouillontabletten
1 liter kraanwater
150 g Leffe kaas
5 g verse platte peterselie
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en winterpeen. Snijd de (grote) ui, bleekselderij, winterpeen en aardappelen in kleine blokjes.
Verhit in een soeppan met dikke bodem de olie en fruit hierin de ui, laurier en tijm 5 min. zacht tot de ui glazig is. Voeg hierna de overige groenten en de aardappel toe en bak 5 min. mee.
Schenk het bier in de pan, breng aan de kook en laat 2 min. zacht koken. Voeg het water en de bouillontabletten toe en laat nog 20 min. zacht koken
Rasp ondertussen de kaas grof en snijd de peterselie fijn. Verwijder de laurier en tijm en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de geraspte kaas geleidelijk toe aan de soep terwijl je blijft pureren met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
Schep de soep in kommen of diepe borden en bestrooi met de peterselie.
Marco en Cindy