Koken met alcohol 2019

Al een aantal jaren verrassen wij onze mede-gildeleden met onze kookkunsten tijdens het jaarlijkse “Koken met alcohol”. De opdracht is om een gerecht te maken en dit als proevertje te serveren aan alle aanwezigen waar we dit onder het genot onze zelfgemaakte drank te nuttigen.

Naast het feit dat de gerechten erg inspirerend zijn en natuurlijk ook erg lekker, is het vooral een gezellig samenzijn.

Een aantal van de recepten zijn reeds op de site geplaatst en binnenkort volgen wellicht nog meer. Onderstaand vind je het volledige menu:

Voorgerechten
– Pompoensoep met appelen en calvados
– Foie gras de canard met vijgenport-confijt en een glaasje rode port
Mosselsoep met “Witte Vos”-bier
– Zalmcocktail in whiskey
– Mosselsoep op basis van witte wijn
– Pastijtje met witte wijn ragout
Trappistenbier-kaassoep

Hoofdgerechten
Kip gestoofd in Herman’s bier
Portugese vis-stoof

Nagerechten
Tarte tatin met peer en tripel
– Romig dessert met perzik en advokaat
– Appeltaart met liqour 43
– Koffie met pruimenbonbon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.